Nieuws

Curaçao populairst, Bonaire een stijger

Curaçao blijft bij Nederlanders verreweg het populairste eiland in het 'Nederlandse' deel van het Caribische gebied. Maar procentueel gezien is Bonaire een sterke stijger, blijkt uit cijfers van beoordelingssite Zoover. Aruba blijft achter, St. Maarten doet het ook goed.

Op Zoover groeit de interesse in het Caribisch gebied, vooral het eiland Bonaire heeft ten opzichte van vorig jaar een flinke stijging in populariteit doorgemaakt. Sinds vorig jaar behoren Aruba, Curaçao en Sint Maarten tot het Koninkrijk der Nederlanden. Bonaire behoort sinds die tijd tot Caribisch Nederland samen met de eilanden Saba en Eustatius.

Stijging

De belangstelling voor Bonaire bij Zoover steeg met maar liefst 45 procent. Dat is meer dan twee keer zoveel dat de belangstelling voor Curaçao (+20%) maar daar moet bij worden opgemerkt dat de absolute aantallen van Curaçao beduidend hoger zijn.

Fijne feestdagen

Nieuwbouwcuraçao wenst u fijne feestdagen en een tropisch 2011!

Arkefly vanaf april 2011 dagelijks naar Curaçao

ArkeFly vliegt vanaf 1 april 2011 dagelijks naar Curaçao. De laatste ontbrekende dag, dinsdag, wordt dan aan het vluchtschema toegevoegd.
 
De vluchten naar Curaçao worden gecombineerd met Bonaire of Aruba, met uitzondering van de zaterdag, wanneer er non stop naar Curaçao gevlogen wordt. ArkeFly vliegt nu alleen op donderdag naar Bonaire, maar voegt vanaf 1 april 2011 ook de dinsdag toe. ArkeFly vliegt sinds 2005 naar Curaçao. Sindsdien heeft de airline ruim 1.000 vluchten van Curaçao naar Nederland uitgevoerd. Deze vluchten hebben er mede voor gezorgd dat het Nederlandse toerisme op Curaçao in de afgelopen vijf jaar ruim is verdubbeld. Wij verwachten ook dat er steeds meer Nederlanders naar Bonaire gaan vertelt Manfred Laheij, Manager Product Ver bij TUI Nederland. Nu Bonaire een bijzondere gemeente van Nederland is geworden, denken wij dat de interesse voor dit eiland zal toenemen, niet alleen voor vakantie maar bijvoorbeeld ook voor een tweede huis.

Doordat ArkeFly vanaf 1 april 2011 twee keer per week naar Bonaire vliegt heeft de reiziger meer keuze in de lengte van de vakantie. Een verblijf van 13 of 18 dagen is bijvoorbeeld ook mogelijk. Een ander bijkomend voordeel van vliegen met ArkeFly is dat de nieuwe Boeing 767-300 ER op deze route wordt ingezet. Dit toestel is voorzien van een uitgebreid Inseat Entertainment Systeem zodat passagiers zich aan boord geen moment hoeven te vervelen. De passagier kan naar eigen keus films, tv-series, de airshow (actuele vluchtinformatie), informatie over bestemmingen en het verkoopaanbod bekijken. Ook is het mogelijk naar cd's en de radio te luisteren en games te spelen.

ArkeFly biedt in dit toestel een nieuwe klasse aan: Premium Comfort Class. Deze komt in plaats van de Star Class; het biedt de reiziger 94 cm beenruimte, de mogelijkheid om gratis 45 kg bagage mee te nemen en vele andere extra's

Informatie vastgoedreizen

Naar aanleiding van de artikelen in De Telegraaf en De Spits dinsdag 26 oktober hebben wij veel aanvragen gkregen voor informatie inzake de vastgoedreis en onze projecten op Bonaire en Curaçao.

Wij willen u bedanken hiervoor, uw reacties en gegevens zijn allemaal in goede orde ontvangen.
We gaan ermee aan de slag en zodra we concrete informatie hebben houden we u daarvan op de hoogte.

heeft u nog niet gereageerd maar wilt u wel meer weten over de verkenningsreis of over onze projecten? Hier kunt u er meer over lezen en tevens uw gegevens achter laten.

nieuwe parlement van Curaçao moet pensioenen regelen

donderdag 07 oktober 2010 01:54 | Bron: Paradise FM |

WILLEMSTAD - Gouverneur Frits Goedgedrag, heeft vandaag de pensioensregeling voor Eilandsraadsleden vernietigd. Volgens de Gouverneur is de regeling in strijd met het algemeen belang van het Koninkrijk, en met name in strijd met deugdelijkheid van bestuur.

De Eilandsraadsleden hebben in 2007 en 2008 een vrijwel identiek wetsontwerp ingediend, en ook de omstandigheden waaronder dit ontwerp tot stand is gekomen, zijn vergelijkbaar. Reden voor Goedgedrag om ook dit keer het besluit te vernietigen.Oud-eilandsraadslid Norbert George heeft als enige volksvertegenwoordiger tegen de pensioenregeling gestemd. Hij noemt de oudedagsvoorziening buitensporig. Ondanks zijn afkeer van de graaicultuur bij de Eilandsraadsleden, vindt hij wel dat er iets geregeld moet worden.

Europese Nederlander heeft vertrouwen in Curaçao

dinsdag 05 oktober 2010 02:37 | Bron: NTR/Persbureau Curacao |

WILLEMSTAD - Het weer, de Nederlandse wetten, de taal en de vriendelijkheid van de mensen. Dat maakt Curaçao aantrekkelijk voor Europese Nederlanders om zich er te vestigen. Zeker voor de zogenaamde penshonado’s, de nederlandse gepensioneerden op het eiland. Die zoeken vooral een aangenaam leven.

Curacao is nog steeds aantrekkelijk voor Europese Nederlanders. De politieke veranderingen brengen weliswaar onzekerheid met zich mee -de politiek verhardt zich, net als in Nederland- maar over het geheel genomen kijkt iedereen, dus ook de Europese Nederlander, met nieuwsgierigheid naar wat de toekomst gaat brengen.

De recente bestuurswisseling op Curacao heeft de tegenstellingen op scherp gezet. De politieke machthebbers vinden Nederland te dominant en prijzen de eigen cultuur aan. Toch denken velen dat de soep minder heet gegeten, als opgediend wordt.
De verwachting van veel mensen hier, is dat er uiteindelijk niet veel gaat veranderen wanneer Curaçao autonoom wordt binnen het Koninkrijk.

Nederlandse kiesraad wil stemmen vanuit buitenland vereenvoudigen

maandag 27 september 2010 20:54 | Bron: RNW |

DEN HAAG - Stemmen in Nederland vanuit het buitenland moet eenvoudiger. Dit staat in een advies van de Kiesraad aan de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken. De Kiesraad wil bijvoorbeeld dat Nederlanders in het buitenland zich elektronisch moeten kunnen registreren en dat stembiljetten via internet gedownload kunnen worden.

Het advies komt naar aanleiding van de gemeenteraads- en Tweede Kamerverkiezingen. De Kiesraad vindt dat deze op hoofdlijnen goed zijn verlopen, maar met het oog op de toekomst heeft de raad een aantal suggesties voor de verbetering van het verkiezingsproces.Nederlanders in het buitenland
De Kiesraad adviseert over het stemgeheim, elektronische hulpmiddelen, elektronische stemmachines en dus het stemmen vanuit het buitenland. 'Al sinds de invoering van het kiesrecht voor Nederlanders in het buitenland in 1985, wordt gediscussieerd over de procedures', aldus het advies van de Kiesraad.'De afgelopen decennia zijn voorstellen gedaan om te komen tot verbetering', vervolgt de Kiesraad. 'Deels is dit gebeurd, maar toch heerst er onder Nederlanders in het buitenland veel onvrede en onbegrip'.

Godett hekelt traagheid Eilandsraad

WILLEMSTAD - FOL-eilandsraadslid Anthony Godett wil dat de Eilandsraad spoedig overgaat tot de verkiezing van alle leden van de commissies van de Eilandsraad.

Tijdens de eerste vergadering van de Eilandsraad op zaterdag 4 september werden maar drie commissies ingesteld. Maar volgens Godett moeten nu ook de andere raadscommissies worden ingesteld. De voormalig gedeputeerde van Infrastructuur meent dat de gespannen verhouding tussen coalitiepartners PS, MFK en MAN debet zijn de trage instelling van commissies. Dit mag volgens Godett geen reden zijn om het functioneren van de Eilandsraad in de weg te zitten.

Blue Bay Curaçao golfchallenge een groot succes

Afgelopen zaterdag 11 september vond op de Drentsche Golf & Country Club in Assen de eerste Blue Bay Curaçao Golfchallenge plaats.

Naast golfen op de mooie baan was er gelegenheid voor een tropisch drankje en een heerlijke BBQ in de caribische stijl.
Een Cubaanse band zorgde voor sfeervolle muziek en er zijn prachtige prijzen gewonnen door de deelnemers, waaronder een reis naar Curaçao.

Dit alles vond plaats op een zeer zonnige dag, waardoor je je meteen op Blue Bay Curaçao waande!

Eilandsraad Curaçao keurt Staatsregeling goed

zondag 05 september 2010 15:06 | Bron: RNWO |

WILLEMSTAD - Op Curaçao is de Staatsregeling aangenomen door een gewone meerderheid in de eilandsraad. De nieuwe eilandsraad, die zaterdagochtend 4 september werd geïnstalleerd, stemde rond tien uur ’s avonds met 15 leden voor en 6 tegen de grondwet voor het nieuwe land Curaçao.

Partijen MFK, PAR, FOL en PNP stemden voor, terwijl PS en MAN een tegenstem uitbrachten. Na de Staatsregeling werd een door de nieuwe regeringscoalitie van Movementu Fututo Korsou (MFK), Pueblo Soberano (PS) en MAN voorgesteld raadsbesluit aangenomen.In dit bindende document krijgt de nieuwe Curaçaose gedeputeerde van Staatkundige Zaken, Sheldry Osepa, de opdracht om deel te nemen aan de slot-Ronde Tafel Conferentie (RTC) op 9 september in Den Haag, waar hij een duidelijke beëindigingsbepaling in de consensusrijkswetten moet laten opnemen. Nu kunnen de consensusrijkswetten, na een evaluatie in 2015, iedere keer met twee jaar worden verlengd.Ook krijgt Osepa het mandaat om tijdens de RTC in het Statuut een met bestaande artikelen "overeenkomstige procedure te laten opnemen voor de realisering van de onafhankelijkheid van Curaçao". Op Curaçao zelf moet tevens een procedure worden gestart tot wijziging van de zojuist aangenomen Staatsregeling, inclusief een referendum over de voorgestelde veranderingen.

Nederlandse Antillen ideaal voor duurzame energie

zondag 05 september 2010 14:20 | Bron: Energieportal |

DEN HAAG - De Stichting Koninkrijkssamenwerking (SKS) heeft het initiatief genomen om de dag ná Prinsjesdag de aanwezige bestuurders en beslissers uit de Caribische Rijksdelen voor een eerste ronde in contact te brengen met Nederlandse energiespecialisten, wetenschap en het bedrijfsleven. Het doel is informatie-uitwisseling en kennismaking, óók in het licht van de aanstaande staatkundige veranderingen binnen het Koninkrijk.

Duurzame energie in de Caribische delen van het Koninkrijk der Nederlanden wordt de gewoonste zaak van de wereld. Weinig bewolking door het savanneklimaat, passaatwinden, sterke zeebewegingen en een overzichtelijke energiebehoefte per eiland: natuurlijk(e) goede uitgangspunten in een toekomst die geen makkelijk winbare olie meer kent.

Eilandsraad stemt voor Staatsregeling

zondag 05 september 2010 14:01 | Bron: Persbureau Curacao |

WILLEMSTAD - De nieuwe Eilandsraad heeft zaterdagnacht de omstreden Staatsregeling aangenomen met 15 stemmen voor en 6 tegen. Als gevolg van de aanname van deze 'grondwet voor Curaçao' kan de ontmanteling van de Nederlandse Antillen, waarvoor komende week in Den Haag een conferentie staat gepland, gewoon doorgaan.

MFK, PAR, PNP en FOL stemden voor, PS en MAN stemden tegen. De Staatsregeling werd half juni niet door een vereiste tweederde meerderheid aangenomen, waardoor de eilandsraad werd ontbonden en er vorige week verkiezingen plaatsvonden.Donderdag wordt in Den Haag de slot-Ronde Tafel Conferentie gehouden. Daarbij kan de ontmanteling van de Antillen worden bevestigd; Curaçao en Sint Maarten worden dan autonome landen binnen het Koninkrijk, een status die Aruba sinds 1986 al heeft. Bonaire, Sint Eustatius en Saba worden bijzondere gemeenten van Nederland.

MFK, PS en MAN willen samen, PAR buitenspel

woensdag 01 september 2010 21:50 | Bron: RNWO |

WILLEMSTAD - Op Curaçao hebben de MFK, Pueblo Soberano en de MAN een intentieverklaring getekend om tot een nieuw Eilandsbestuur te komen. Samen beschikken de partijen over 11 van de 21 zetels in de Eilandsraad. Kopstukken van de diverse partijen, onder wie PS-leider Helmin Wiels en MFK-leider Gerrit Schotte, hebben het akkoord - waar de afgelopen dagen achter de schermen aan is gewerkt - bevestigd.

Tot dusver had de PAR als grootste partij (8 zetels) het voortouw in het formatieproces. Na een verkennende ronde liet de MAN weten geen interesse te hebben in verdere gesprekken met de PAR. En woensdag zegde de MFK een vervolgafspraak af. Later volgde het nieuws over de intentieverklaring.

PAR buitenspel

Hiermee lijkt de rol van de PAR in het formatieproces te zijn uitgespeeld en komen voor deze partij die lang aan de macht is geweest, de oppositiebanken in zicht. Immers samen met PNP en FOL, de oude coalitiepartners, is geen meerderheid te behalen.

Organisatie verkiezingen gaat voorspoedig

woensdag 25 augustus 2010 22:40 | Bron: Paradise FM |

WILLEMSTAD - Curaçao heeft langzaam maar zeker verkiezingskoorts gekregen. Vrijdag 27 augstus worden verkiezingen gehouden voor een nieuwe Eilandsraad.

Vrijdag kiezen de ruim 114.000 kiesgerechtigden de 21 nieuwe leden van de Eilandsraad. Curaçao kijkt al jaren uit naar de opheffing van de Nederlandse Antillen en de invoering van een autonome staat. De richtdatum is 10 oktober 2010. Zodra die nieuwe status ingaat verdwijnen de Staten (het parlement) van de Nederlandse Antillen en verandert de Eilandsraad in de eerste Curaçaose Staten.

Blue Bay curaçao Golfchallenge 2010

Schrijf u in voor de golfchallenge op zaterdag 11 september 2010 en win een reis naar Curaçao.

De Drentsche Golf & Country Club in Assen organiseert op 11 september een Golfchallenge welke geheel in het teken staat van het tropische Curaçao.
Deelname aan deze memorabele Curaçaose golfbeleving is niet alleen maar heel erg leuk, u maakt ook kans op een aantal mooie prijzen zoals:
- 2 tickets verblijf en golfen bij Blue Bay Curaçao
- Tickets naar Europese bestemmingen
- Fikse kortingen op reis en verblijf naar Blue Bay Curaçao 

Hier kunt u zich inschrijven  

Voor meer informatie download onderstaand pdf-bestand
  

Blue-Bay-Curacao-Golf-Challenge----zaterdag-11.pdf

Peiling: Wiels winnaar lijsttrekkersdebat

dinsdag 24 augustus 2010 22:00 | Bron: Paradise FM

WILLEMSTAD - Het lijsttrekkersdebat op televisie, dat gisteren werd gehouden in Teatro Luna Blou heeft een duidelijke winnaar opgeleverd: Helmin Wiels van Pueblo Soberano.

Dat is althans de uitslag van een enquete op Facebook van onafhankelijk Eilandsraadslid Norbert George.Die uitzending  op TV8 bracht aan het licht dat behalve coalitiepartijen PAR, FOL en PNP, ook DP, MFK en PAIS vóór de Staatsregeling van het Land Curaçao stemmen, als zij worden gekozen aanstaande vrijdag.

Martinair stopt vluchten op Curacao

Martinair stopt met het uitvoeren van passagiersvluchten en gaat zich concentreren op vrachtvervoer. De passagierslijnen, toestellen en personeelsleden gaan over naar Transavia of KLM. Die beslissing valt op 23 september.

Martinair voert nu nog vluchten uit naar Curaçao en Aruba en een aantal andere bestemmingen in het Caribische gebied, waaronder Havana (Cuba) en een aantal luchthavens in Mexico. Het bedrijf is, net als Transavia, een dochteronderneming van KLM. Met het wegvallen van Martinair blijven KLM en Arkefly over als de aanbieders van directe vluchten naar de Antilliaanse eilanden.

Wanneer de passagiersvluchten overgaan in een andere onderneming is nog onduidelijk. Maar dit gebeurt zeker niet voor het eind van 2010, aldus een woordvoerder van Martinair. De verwachting is dat KLM de diensten overneemt, omdat Transavia vanaf Schiphol alleen vluchten binnen Europa uitvoert.

Gering effect
Luchtvaarteconoom Guillaume Burghouwt vindt de beslissing van Martinair logisch. Volgens hem lijdt Martinair al lange tijd verlies op het passagiersvervoer en gaat het juist goed met het vrachtvervoer. "Martinair had relatief weinig vluchten per week vanaf Schiphol, dus de effecten van het verdwijnen daarvan zijn gering."

De vluchten van Martinair, dus ook die naar Aruba en Curaçao, gaan ook volgens Burghouwt waarschijnlijk over naar de KLM: “KLM vliegt al op die bestemmingen, dus dan kunnen ze eventueel meer vliegfrequentie aanbieden.”

Geen prijsstijging
De financiële gevolgen van het verdwijnen van Martinair voor passagiers naar de Antillen en Aruba is volgens Burghouwt gering. ArkeFly en KLM blijven over als enige twee aanbieders, maar hij denkt niet dat dit tot grote prijsstijgingen gaat leiden: “ArkeFly domineert de markt van vakantiepakketreizen naar Aruba en Curaçao. Als ze de prijzen naar die bestemmingen gaan verhogen is de kans groot dat mensen voor een andere bestemming gaan kiezen.”

De KLM heeft de dominante rol in het aanbieden van losse vliegtickets voor zakenreizen, familie- en vriendenbezoek. “Daarin was Martinair met name een concurrent.”Toch verwacht hij niet dat KLM de ticketprijzen verhoogt: “Ze krijgen een dominantere positie, maar er zijn geen barrières voor ArkeFly om ook meer losse tickets te gaan verkopen of meer vluchten te plannen.”

ArkeFly: Premium Comfort naar Curaçao en Aruba

woensdag 11 augustus 2010 12:04 | Bron: Persbureau Curacao/Paradise FM

Op de route naar Curaçao en Aruba kunnen reizigers bij luchtvaartmaatschappij ArkeFly de komende winter boeken voor de Premium Comfort Class, een luxere uitvoering dan de huidige Star Class. De wijziging heeft te maken met de inzet van een nieuw toestel op deze route, een Boeing 767-300 ER.De Premium Comfort Class bestaat uit 31 stoelen, beschikt per stoel over 94 cm beenruimte en er kan gratis 45 kilo bagage worden meegenomen. De passagier wordt aan boord verwelkomd met een drankje en krijgt gedurende de vlucht twee keuzemaaltijden, snacks en drankjes. Aan boord wordt gratis inseat-entertainment aangeboden, evenals diverse kranten en tijdschriften. De Premium Comfort Class heeft een eigen incheckbalie en de reiziger krijgt voorrang bij het aan en van boord gaan.
Meer nieuws

Eilandsraad behandelt Staatsregeling Curaçao

Op Curaçao wordt vrijdag (18 juni) de Staatsregeling behandeld door de Eilandsraad. De regeling, vergelijkbaar met een grondwet voor het nieuwe land Curaçao, moet een tweederderde meerderheid halen, maar dat zit er niet in. Toch is de behandeling belangrijk voor het staatkundige hervormingsproces.Er wordt onder andere gesproken over hoe om te gaan met veroordeelde of verdachte Statenleden of ministers. De oppositie vindt dat er een regeling in de Staatsregeling moet komen, zoals Sint Maarten doet. Gedeputeerde Zita Jesus-Leito denkt daar anders over. Zij vindt een landsverordening voldoende. Het direct opschorten van het kiesrecht bij een verdenking is bovendien niet houdbaar, zegt ze.

Internationale verdragen
Het Bestuurscollege heeft de opmerkingen van de adviescommissie en van de Rijksministerraad over de ontwerp-Staatsregeling meegenomen. Daaruit bleek duidelijk dat alle regelingen binnen de kaders van de internationale verdragen moeten zijn. Het kiesrecht is daarin een belangrijk punt: "Daar moet je voorzichtig mee omgaan." Volgens Jesus-Leito is de regeling die Sint Maarten wil opnemen in de Staatsregeling daarom afgewezen.De oppositie zal waarschijnlijk tegen de Staatsregeling stemmen. Het Bestuurscollege heeft geprobeerd door wijzigingen voldoende steun te krijgen, maar dat is niet gelukt, erkent de gedeputeerde. Dat betekent dat er nieuwe verkiezingen moeten komen om de Staatsregeling aan te kunnen nemen. "Dan stemt de nieuwe Eilandsraad met een gewone meerderheid over de Staatsregeling."

Verkiezingen

Wanneer de verkiezingen gehouden kunnen worden is niet duidelijk. Haast is geboden om de streefdatum 10-10-10 te kunnen halen. "De bedoeling is eind augustus." Daarvoor moeten de termijnen voor bijvoorbeeld de kandidaatstelling door het Hoofdstembureau worden aangepast. Die haast is ook een reden om met de behandeling van de Staatsregeling niet te wachten op de stemming over de consensusrijkswetten in de Eerste Kamer op 6 juli. "Het ziet ernaar uit dat de Eerste Kamer akkoord gaat." 
Meer nieuws

De Jager wil geen winstbelasting op BES

De SP wil dat de winstbelasting op de BES-eilanden, Curaçao en Sint Maarten gelijk wordt getrokken. Zo moet concurrentie op grond van belastingtarieven binnen het Koninkrijk worden voorkomen. Maar het plan maakt weinig kans, bleek tijdens overleg in de Tweede Kamer.

Minister Jan Kees de Jager van Financiën wil vooralsnog de winstbelasting (in Nederland vennootschapsbelasting) op de BES-eilanden juist afschaffen. Daarvoor in de plaats wil hij twee nieuwe belastingen invoeren. Van Raak vindt dit onnodig ingewikkeld en heeft dus liever een winstbelasting die overal hetzelfde is. Hij vindt dat de minister belastingparadijzen in stand houdt.Van Raak wil af van de speciale economische zones waar maar 2 procent winstbelasting betaald wordt. "De minister wil die belasting voor Bonaire en Sint Eustatius verlagen naar nul." Volgens het SP-Kamerlid Ronald van Raak zijn Curaçao en Sint Maarten bereid ook 15 procent te gaan heffen in de speciale economische zones. "Dan kunnen de eilanden financieel een nieuw begin maken.

Met voeten stemmen
De kans dat bedrijven die nu gebruik maken van de speciale economische zones zullen vertrekken als ze 15 procent winstbelasting moeten gaan betalen acht Van Raak klein. Minister De Jager waarschuwde voor 'stemmen met de voeten' door de bedrijven. Het Amerikaanse olie-overslagstation van NuStar zit op Sint Eustatius vooral vanwege de geografische ligging, denkt Van Raak: "Dat is een kruispunt van twee internationale vaarwegen. Het is verschrikkelijk duur om weg te gaan."Dat juist de Nederlandse minister een gelijk belastingtarief op de eilanden tegenhoudt vindt Van Raak raar: "Dan krijg je belastingconcurrentie." Hij roept de minister op hierover nog eens verder te overleggen met de financiële specialisten op Curaçao. De SP hoopt nog steeds op voldoende steun voor de invoering van een winstbelasting van 15 procent.

Geen meerderheid

Hoewel ook andere partijen kritisch staan tegenover het wetsvoorstel van minister De Jager, tekende zich tijdens het overleg in de vaste Kamercommissie NAAZ geen meerderheid af voor het amendement van Van Raak. Ook het voorstel van GroenLinks om een arbeidskorting in te voeren voor burgers van de BES-eilanden lijkt het niet te halen. Een hoger belastingvrij inkomen zou werken aantrekkelijker moeten maken, maar volgens De Jager is de belastingvrije voet in zijn wetsvoorstel al hoog.

Penshonado's

Volgens de laatste wijziging in het wetsvoorstel krijgen penshonado's op de BES-eilanden een kortere overgangsperiode: vier in plaats van vijf jaar. Ook wordt het belastingtarief voor de hoogste inkomens (boven 250.000 dollar) verhoogd van 30,4 naar 35,4 procent. De stemming over de belastingwet staat voor woensdag 29 september op de agenda van de Tweede Kamer.


Neem contact op!

Bel: (050) 547 22 22 Aanmelden nieuwsbrief Zoek een locatie Stuur een email
Translate this site in:
Click for Curaçao Satellite
Satelliet beelden CuracaoClick for Curaçao Forecast
Vluchtaanbod Curaçao

Webcam Curaçao

Webradio CuracaoDe tijd in Curacao
AM: 0-12 uur PM: 12-24 uur