Over de huizenmarkt op Curaçao

Kopersmarkt

Direct naar huizenaanbod 

Op Curaçao staat volop te koop. Er is daardoor sprake van een “kopersmarkt”, met voor Nederlandse begrippen redelijk gunstige prijzen. Ter vergelijking: in Nederland zijn de huizenprijzen in 10 jaar tijd bijna verdubbeld, op Curaçao is het prijsniveau in dezelfde periode min of meer gelijk gebleven.  

Drie hoofdfactoren zijn bepalend voor de vraag naar en de prijsontwikkeling van onroerend goed op Curaçao:
- beschikbaarheid en kosten van luchtvervoer
- wisselkoers euro - dollar
- financieringsmogelijkheden

Koopkrachtige euro

In de afgelopen jaren is het aantal non-stopvluchten vanuit de Verenigde Staten toegenomen. Vanuit Nederland nam het aantal reizigers met KLM licht af. Daar tegenover stond een flinke stijging van het aantal reizigers met Arkefly. In totaal zorgen Martinair, KLM en ArkeFly voor 14 wekelijkse vluchten naar Curacao waarvan acht rechtstreeks.

Gunstig voor Nederlanders is de koppeling van de Antilliaanse gulden aan de dollar. In de afgelopen jaren hebben veel Nederlanders zodoende op de Curaçaose huizenmarkt geprofiteerd van de “koopkrachtige” euro. 

Het bankwezen op Curaçao is minder gevoelig gebleken voor de internationale financiële crisis. De banken zijn daardoor nog steeds bereid om financieringen te verstrekken. Wel is de hypotheekrente op Curaçao hoger dan in Nederland. De hypotheekrenteaftrek is aan een maximum gebonden.


Neem contact op!

Bel: (050) 547 22 22 Aanmelden nieuwsbrief Zoek een locatie Stuur een email
Translate this site in:
Click for Curaçao Satellite
Satelliet beelden CuracaoClick for Curaçao Forecast
Vluchtaanbod Curaçao

Webcam Curaçao

Webradio CuracaoDe tijd in Curacao
AM: 0-12 uur PM: 12-24 uur