Sport & recreatie

Sport

Als gevolg van harde wind en onrustige golven is watersport niet overal op Curaçao mogelijk. De beste watersportplekken vind je in de mooie baaien die het eiland rijk is. Populair onder watersporters zijn vooral Spaanse water, Piscadera Bay en een aantal andere kleine baaien. Je kunt er fantastisch zeilen, kayakken, (wind)surfen en jetskiën. 

Heb je liever vaste grond onder de voeten? Dan zijn er nog genoeg andere mogelijkheden om te sporten op Curaçao. Zo kun je gaan landzeilen, (mountain)biken, tennissen en natuurlijk een van de sportscholen bezoeken. Een erg populaire sport op Curaçao is honkbal. Een honkbalwedstrijd is zeker een bezoekje waard.

Voor golfliefhebbers biedt Aruba genoeg gelegenheid om een balletje te slaan. Het eiland beschikt over twee uitstekende golfbanen. Aruba is vanaf Curaçao makkelijk te bereiken.

Eten, drinken en uitgaan

Curaçao is een walhalla voor wie van uitgaan en lekker eten houdt. Het eiland telt talloze restaurants, barretjes en discotheken. Het merendeel vind je in en om Willemstad.Drukbezocht is de havenkant van Willemstad, waar zich veel betaalbare en goede restaurants bevinden. Een filmpje pikken kan in bioscoop The Movies.  

Uitgaan op Curaçao kan tot in de late uurtjes. Er is elke avond wel wat te doen. Veel kroegen en bars hebben speciale thema-avonden. Zo is er Café de Tropen, met elke maandagavond een quiz-avond.  

Dansen kun je bijvoorbeeld in Mambo Beach, eten en feesten in restaurant/club Tutu Tango en gezellig borrelen in Café de Nachtwacht.

Zien en bezoeken

Bijzondere ervaring is het zwemmen met en knuffelen van dolfijnen op de Dolphin Academy. Ook een bezoekje waard is de struisvogelfarm, waar je de dieren van dichtbij kunt bekijken, voeren en er zelfs op kunt rijden. Verder kun je de grotten van Hato bekijken of een zeiltocht maken naar het onbewoonde eiland Klein Curaçao.   

Zeker de moeite waard is daarnaast het Christoffelpark, waar je de Christoffelberg kunt beklimmen. Vanaf 350 meter biedt deze hoogste berg van Curaçao een adembenemend uitzicht. Het is tevens mogelijk een tour te maken per jeep, mountainbike of paard.

Vervoer

Er zijn voldoende autoverhuurbedrijven op Curaçao. Verder rijden er lijnbussen zoals we die in Nederland kennen. Ook zijn er de kleine stadsbusjes, geschikt voor circa 9 personen, die je aan kunt houden  door je hand op te steken. Je kunt ze op elk gewenst moment laten stoppen om uit te stappen. 


Neem contact op!

Bel: (050) 547 22 22 Aanmelden nieuwsbrief Zoek een locatie Stuur een email
Translate this site in:
Click for Curaçao Satellite
Satelliet beelden CuracaoClick for Curaçao Forecast
Vluchtaanbod Curaçao

Webcam Curaçao

Webradio CuracaoDe tijd in Curacao
AM: 0-12 uur PM: 12-24 uur